ev. templom
Tamási Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A falu főutcája feletti dombon szabadon álló, egyhajós templom, É-i homlokzata elé kilépő toronnyal, poligonális záródású szentéllyel, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel. A toronyaljba nyíló, kőkeretes kapu szemöldökén német nyelvű építési felirat, felette hullámíves szemöldökpárkány alatt kő országcímer, mellette bekarcolt évszám: 1789. A Ny-i homlokzaton kőkeretes oldalbejárat. A torony a hajó homlokfalához íves, vázadíszes féloromzatokkal csatlakozik, a torony két oldalán a hajó homlokfalán egy-egy négykarélyos nyílás. A belsőben síkmennyezet. A hajó három oldalán oszlopokon álló karzat, figurális-jelenetes, festett famellvédjének festője feltehetően azonos a keszőhidegkúti ev. templom (trsz.: 4237) karzatának festőjével. Berendezés: 18. század vége. Felszentelve: 1790. Toronysisak: 1939. Felújítva: 1990-es évek.

Kissé elhanyagolt, lehet, hogy nem is használják!