ev. templom
Bonyhád Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A falu felett emelkedő dombon, a Fő u. 30. telke mögött szabadon álló, egyhajós templom, Ny-i homlokzati toronnyal, poligonális záródású szentéllyel, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel. A toronyaljba törtvonalú szemöldökpárkány alatt nyíló, kőkeretes kapu szemöldökén és felette kőtáblán német nyelvű építési felirat 1785-ös évszámmal. A torony vázadíszes féloromzatokkal kapcsolódik a hajó homlokfalához. A D-i oldalhomlokzat középtengelyében kőkeretes oldalbejárat. Síkmennyezetes belső. A hajó három oldalán faoszlopos, mellvédes karzat. A mennyezeten stukkódísz. Berendezés: 1780 körül. Orgona: 1905 (Angster-orgonagyár). Az 1928-as átépítéskor átalakították az oldalhomlokzatok ablakait, és lefestették a karzatmellvéd figurális festését. Felújítva: 1996-1998.

Kisebb hibák a templom torony oldalain