Kisboldogasszony
Tamási Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A településen áthaladó főút mellett kisebb emelkedőn szabadon álló, egyhajós templom, Ny-i homlokzata elé épült toronnyal, a hajónál keskenyebb, félkörívesen záródó szentéllyel, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély D-i oldalán nyeregtetős sekrestyével, É-i oldalán nyeregtetős oratóriummal. A hajó homlokfalán a torony két oldalán üres, kagylódíszes falfülkék. A bejárat a csehsüveg boltozatos toronyaljba nyílik, ahonnan kőkeretes, címeres zárókövű kapu vezet a hajóba. A hajóban csehsüveg-, a szentélyben csehsüveg boltozat és félkupola, a sekrestyében stukkómedaillonos csehsüveg-, az oratóriumban csehsüveg boltozat, a hajó Ny-i végében orgonakarzat. Falképek és kifestés: 20. század első fele (?). Berendezés: 18. század második fele. Orgona: 1879 (Angster József). Építtette Viczay Jób özvegye, Ebergényi Eszter.

Szinte semmi változás, romlások??