Tiszttartói lak

Tamási Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, U alaprajzú, földszintes lakóház, utcai szárnyán nyeregtetővel, udvari szárnyain kontyolt nyeregtetővel (hrsz.: 926/2, 3). Utcai homlokzata timpanonnal lezárt középrizalitjában az eredeti bejárat elfalazása után kialakított keskeny ablak, két oldalán apácarácsos ablakok sora. Dongaboltozatos pince, különböző típusú boltozatokkal fedett helyiségek, részben 18. századi nyílászárók. Valószínűleg az 1740-es években épült Mercy gróf uradalmi tiszttartója számára, jelenlegi formáját az 1780 körüli átalakításkor nyerte. A 20. században részben átalakítva. Az udvarban három gazdasági melléképület (hrsz.: 926/1, 4), ebből kettő L alakban összeépített, 18. századi eredetű, átalakított homlokzatokkal, a harmadik újabb.

Fele felújítva, másik fele rossz állapotú, az udvari rész sem különb!