Magtár

Ipari műemlék
raktározási létesítmény
élelmiszeripari raktár
magtár
Tamási Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Az utcavonaltól beljebb szabadon álló, hosszan elnyúló, háromszintes, részben alápincézett, kontyolt nyeregtetős, hármastömegű magtár, szélesebb Ny-i és K-i, téglalap alaprajzú szakaszait összekötő, hosszú középrésszel, K-i végéhez épült újabb toldalékokkal. Utcai homlokzatához É felől kerítésfal csatlakozik, benne újabb kapu. Az összekötő szakasz alatt patak folyik keresztül, amely egykor a kastélypark tavát táplálta. A Ny-i szakasz alatt dongaboltozatos pince. A Ny-i szakasz földszintje kéttraktusos, keresztboltozatos, két felső szintjén középpilléres, gerendás mennyezet. Az összekötő szakaszban vasbeton födémek minden szinten, újabb válaszfalak. A K-i szakaszban minden szinten középpilléres, gerendás mennyezet. Az 1783-as I. katonai felmérés már jelöli. A 20. században átalakítva. A telken még az egykori majorság részben egykorú, átalakított épületei és újabb melléképület. A magtárra merőleges, annak K-i végétől É felé húzódó, földszintes, kontyolt nyeregtetős épületben csehsüveg boltozatos helyiségek.

Tovább romlik az állapota!