Keresztelő Szent János
Bonyhád Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Az utcavonaltól beljebb, kerített kertben szabadon álló, egyhajós templom, D-i homlokzati toronnyal, a hajónál keskenyebb, egyenes záródású szentéllyel, Ny-i oldalán kontyolt nyeregtetős sekrestyével. Záróköves díszű, kőkeretes kapuja felett timpanon, majd kőtábla Scitovszky-címerrel és latin nyelvű, kronosztikonos építési felirattal. A hajóban és a szentélyben csehsüveg boltozat, a sekrestyében síkmennyezet. A hajó bejárati oldalán a pilléres, csehsüveg boltozatos karzatalj fölötti karzatnyílást kitölti az orgona. Falképek, kifestés: 1843 (Pethő Albert, szignált), restaurálva: 1994. A szentély falán Scitovszky János pécsi püspök felszentelési emléktáblája: 1844. Berendezés: jellemzően 19. század közepe. Orgona: 19. század első harmada; átépítve: 1888 (Unger Endre). Az 1794-ben lebontott, középkori templom pótlására építtette a község földesura, Scitovszky János. Alapkőletétel: 1841; felszentelve: 1844. Felújítva: 1962, 1994.

Kívül kisebb hibák, a belső nagyon szépen rendben tartva

egészségház (2.790 km)