ev. templom
Szekszárd Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A település főterén szabadon álló, egyhajós templom, ÉK-i homlokzata elé kilépő toronnyal, poligonális záródású szentéllyel, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel. A torony kővázákkal díszített, szögletes volutákban végződő féloromzatokkal kapcsolódik a hajó homlokfalához. A toronyaljba nyíló bejárat felett kőtábla latin nyelvű építési felirattal, 1789-es kronosztikonnal. A DK-i oldalbejárat kőkeretének zárókövén 1789-es évszám, szemöldökén német nyelvű felirat. Csehsüveg boltozatos toronyalj, stukkódíszes, síkfödémes hajó. A hajó három oldalán karzat: falazott, pilléres orgonakarzat, falazott oszlopokon álló, figurális festett díszű, famellvédes oldalkarzatok. Berendezés: 18. század vége. 1868-ban a tetőt és a mennyezetet kicserélték, 1891-ben tornyát a régi mintájára újjáépítették, az épületet felújították. Toronyóra: 1927. Az 1970-es években a felső ablakokat cserélték.

2017.04.16 13:45 Zerind állapot: 3 - pont: 83

Úgy néz ki, mintha belekezdtek volna valamilyen felújításba, mert az aljáról leverték a vakolatot, de a további haladásnak nincs nyoma. Viszont van rajta egy új emléktábla, 2017-ben állították a gulágra elhurcolt 152 felsőnánai emlékére.

Kúria (5.649 km)