Szent Imre
Tamási Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A temető melletti magaslaton szabadon álló, hosszú lépcsősoron át megközelíthető, egyhajós templom, Ny-i homlokzata elé ívesen kilépő toronnyal, a hajónál keskenyebb, íves záródású szentéllyel, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel. A szentély D-i oldalán nyeregtetős sekrestye, É-i oldalán félnyeregtetős kápolna. A torony volutás féloromzatokkal kapcsolódik a hajó homlokfalához. Csehsüveg boltozatos hajó, csehsüveg boltozattal és félkupolával fedett szentély. A hajó Ny-i végében pilléres, csehsüveg boltozatos orgonakarzat. Korábbi kifestés helyett újabb: 1976. A szentély festett üvegablaka: 20. század. Berendezés: 18. század második fele, 19. század eleje. 1828-ban megújítva, tornyát feltehetően átépítették. Felújítva 1975-1976-ben.

Szakemberek helyett csak az idő "dolgozik" a templomon.