Szent Jakab apostol
Bonyhád Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Utcák találkozásánál, dombon szabadon álló, egyhajós templom, DK-i homlokzata elé ívesen kilépő toronnyal, a hajónál keskenyebb, ívesen záródó szentéllyel, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély DNy-i oldalán emeletes, kontyolt nyeregtetős sekrestye-oratóriummal. A torony szögletes volutákban végződő, vázadíszes féloromzatokkal kapcsolódik a hajó homlokfalához. A tornyon nyíló, kosáríves záródású, kőkeretű kapu zárókövén 1793-as évszám. A hajóban csehsüveg boltozat, a szentélyben csehsüveg boltozat és félkupola. A hajó DK-i végében falazott karzat, csehsüveg boltozatos karzataljjal. Falképek és kifestés: 18. század vége. Berendezés: jellemzően 18. század vége. Orgona: 1793 (Róth József), átépítve. Építtette: gróf Apponyi Antal. Toronysisak: 1850. A templom előtt kőkereszt korpusszal.

Kisebb hibák találhatók