ev. templom
Bonyhád Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Az evangélikus iskola és tanítólakás épülete (trsz.: 4084) mögött, a telek belsejében szabadon álló, egyhajós templom, K-i homlokzata elé kilépő toronnyal, a Ny-i oldalon ívesen levágott sarkú hajóval, Ny felől kontyolt nyeregtetővel, a déli oldalon kőkeretes, zárókődíszes kapuval, a torony tengelyében nyíló, hasonló kialakítású kapuhoz vezető lépcsősorral. A torony két oldalán egy-egy üres szoborfülke, a szögletes volutákban végződő féloromzatok szélén egy-egy kőváza. Csehsüveg boltozattal fedett belső. A hajó három oldalán fakarzat, kazettás mellvédjén figurális festéssel (a K-i oldalon orgonakarzat). Berendezés: jellemzően 1800 körüli. Keresztelőmedence: Gerhard Benjamin. A magyar címerrel díszített szószékoltár képe: Kasztenholz Károly adománya. Nagyharang: 1792. Építőmester: Schneiderhahn Fülöp. Felújítva: 2002.

Nincs változás az előző jelentés óta.

Németek háza (0.292 km)