Fehérgyarmat Körzeti Földhivatal
Ref. templom, barokk, 1767. Tornya 1791-ből. Berendezés a 18. sz. utolsó éveiből.

"A szabadon álló, késő barokk stílusú, kelet-nyugati tengelyű templom a Fő utca kiszélesedésében épült. A 30 méter magas órapárkányos torony a nyugati homlokzat előtt áll, a déli oldalon hullámvonalas oromzattal épített bejárati előcsarnok van. A tornyot 1848-ban és 1949-ben újították fel. deszkaborítású síkmennyezete barokkos festésű, bibliai idézetekkel. A templom berendezései közül a szószék hangvetője késő barokk 1799-ből, 1816-ban felújították. A papi szék kétüléses, késő barokk, 1799-ben készült. A padok kiképzése a papi szék alsó részével azonos, késő barokk, szintén 1799-ből.
A templom számottevő felszerelései: részben aranyozott ezüst kehely 1730-ból, ón tányér 1709-ből, ill. 1777-ből, 3 db ón kanna az 1700-as évekből, keresztelőkancsó a XVIII. század elejéről, úrasztali terítők a 17. és a 18. századból; e tárgyak a debreceni Református Kollégium gyűjteményében találhatók."
A templom felújításra szorul, egyelőre tornyának és órájának felújítására kerülhet sor rövidesen, pályázati forrásból rövidesen.

Üzlet, pékség (4.360 km)
Fiúkollégium (4.411 km)