Kisvárda Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Ref. templom, gótikus, 15. sz. Tornya 1838-ból. Szentélyében pasztofórium és az egykori hálóboltozat alakos gyámkövei, gótikus 15. sz.

A templomot és a teljes bútorzatát 2011-13 között felújították (Az épületre 15 122 579, a berendezésre 4 672 745 forintot fordítottak az Új Magyarország Vidékfejlesztési programja keretéből).
Legértékesebb darabjai véleményem szerint a szentélyben lévő nagyméretű pasztofórium, és az embereket, medvéket ábrázoló, a gótikus bordákat indító rendkívüli szépségű gyámkövek. 8 db. van belőlük, de a hasító ellenfény miatt az egyiket nem sikerült rögzítenem. Ezeket azonban szükségesnek érzem megmutatni.
Mennyezetének közepén egy medalionba foglalt csillag áll, melyet kettős, stilizált "erővonalak" fognak közre. Tőle kelet és nyugat felé szimmetrikusan elhelyezett, szőlőlevélbe foglalt kehely, és egy lantszerű hangszerábrázolás, a reformátusok alapjelképei, ugyancsak medalionba foglalva.
Érdekessége a templomnak, hogy a szószékkel szemben nem egy, hanem két nagyméretű presbiteri széket állítottak.
A templom összességében jó állapotban van, a környezete is szépen gondozott.

zsidótemető (1.022 km)