Vásárosnamény Körzeti Földhivatal
Lakóház, népi.
:
A Felső Tisza vidék egyik legjelentősebb települése Tarpa.
A beregi Tiszahát községe Vásárosnaménytól 20 km-re fekszik, legkönnyebben nyíregyházától a 41-es közúton lehet megközelíteni. A Beregben fekvő, szabálytalan alaprajzú Tarpa úthálózata halmaz települést mutat. A Kossuth utca 31 sz. alatt, 1904- ben épült lakóház a faluközpontjában, a Szárazmalom műemléki építménytől mintegy 50 m-re található.
A csonka kontyos ház hódfarkú cseréppel van lefedve, a tetőn két téglakémény látszik. Az épületnek van csapadékelvezető csatornája.
Az egész épület fehérre van meszelve, a nyílászárók barnára festve. Az utcai homokzat oromfalán két db. padlásszellőző ablakocska látszik. Az épület udvari oldala végig tornácos, mellvédje függőlegesen deszkázott. 6 db. tornácoszlopa esztergályozott díszítésű. A szerkezete merevítő könyökfái, a kötések is faragottak.
A lakóépület mögött melléképület áll.

Az előző jelentésnek megfelelően szépen karbantartott épületegyüttes. Megtartották a háromosztatú tagolást, a hátsó traktust is használják, rendben tartják. A kert is gondozott.

Szárazmalom (0.082 km)