Vásárosnamény Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Ref. templom, gótikus, 15. sz. Átalakítva 1798-ban és 1810-ben. Berendezés: szószék, karzat barokk, 18. sz. Gótikus falképek, 15. sz.

A torony változatlanul romló állapotot mutat, a déli oldalon viszont a késő barokk korban épített előcsarnok és az apszis közötti részen falkutatás nyomai, és két szép gótikus, mérműves ablak kibontott részei láthatók.
A hajóban a freskó állapota változatlanul jó, a berendezések és bútorok is rendben vannak. A hajót és az előcsarnokot elválasztó ajtó művészettörténeti jelentősége kiemelkedő. Ez a 15. századi, eredeti ajtó egyetlen tölgyfából készült erős vaspántokkal és díszes zárral.
Az előcsarnokból a hajó felé nyíló bejárat terméskőből faragott, fölötte teljes épségében megmaradt a Báthory család címere: farkát szájába fogó sárkány, közepén három hegyes sárkányfoggal.

Szárazmalom (0.273 km)