Mátészalka Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Ref. templom, késő barokk, 1799. Tornya 1890-ből. Berendezés: szószék, Mózes szék, copf, 18. sz.vége.
:
Bejárata a nyugati harangtorony tengelyében és a hajó déli oldalán nyílik oromzatos, szemöldökpárkányos kőkeretes ajtóban.
A harangtorony kőkeretes bejárata felett félköríves zsalus ablak, felette az egész épületen körbefutó teljes főpárkány. Felette félköríves, a harangszinten oldalanként 1-1 félköríves záródású ablak nyílik. A földszinti és a harangszinti nyílásokat falpilaszterpár, az első szinten lévőt lizénapár keretezi.
Fél órapárkánya felett egyszerűcsúcsos, tört bádogsisak. A lekerekített sarkú toronytesthez hajó háromszögű oromzattal csatlakozik. Délen a hajó tengelyében a már említett kőkeretes bejárat felett és két oldalán falpilaszterek keretezte falmezőkben egy álló ovális és 1-1 félköríves záródású ablak, nyílik.
A félkörös keleti záródás tengelyében félköríves záródású északon 3 hasonló, nagyobb ablak nyílik, falpilaszterek keretezte mezőkben.
Nyeregtetejét fémlemezborítás fedi.

Vizesedik a lábazat. Itt is tatarozni kellene!