Mátészalka Körzeti Földhivatal
Ökörítói ref. templom, késő barokk, 1804.
:
A település központjától K-re, a főútvonaltól É-re fekvő, kisméretű téglalap formájú telken áll. utcák találkozásánál lévő sarkon.
Hozzávetőlegesen Ny-K-i tengelyű hajó két vége félköríves záródású, a D-i hosszoldalhoz épített harangtoronnyal rendelkező nyeregtetős épület.
Bejáratai a harangtorony tengelyében, illetve a hajó Ny-i íves záródásában nyílnak egyenes, illetve félköríves záródású kétszárnyas ajtókban.
A harangtornyot egyszerű osztópárkányok három szintre tagolják, ezekben lizénás keretezésű faltükrökben félköríves, zsalus ablakok nyílinak, felettük körablakkal. Félórapárkánya felett törtvonalú, bádog gúlasisak. A hajó a toronyhoz háromszögű oromzattal kapcsolódik, a torony csatlakozó sarkain egy-egy íves negyed henger toldalék, lépcsőház
A hajón K felé nem, É felé három, D felé két-két szalagkeretes zárókődíszes félköríves záródású ablak nyílik, mind lizénás keretezésű faltükörben.
A Ny-i bejárat felett szalagkeretes körablak.
Íves záródású nyeregtetejét fémlemez borítás fedi.