Nyíregyháza Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Kéki ref. templom, román kori eredetű, átépítve késő barokk stílusban a 18. sz.-ban. Átalakítva. A hajóban falképek, gótikus, 14. sz. vége.
:
A település központjában, kis kiemelkedésen áll.
Egyhajós, hosszházas, szegmensíves záródású szentéllyel, egy homlokzati toronnyal épült, nyeregtetős épület. K felé néző szentéllyel.
Bejárata a hosszház Ny-i rövid oldala elé épített torony alatt nyílik. Fölötte lizénák között kör alakú zsalus ablak. Osztópárkány választja el a harangszinttől, amelyben lizénák közötti faltükörben félköríves, szalagkeretes zsalus ablak nyílik, fölötte félórapárkány.
A torony sarkai élszedettek, tört bádogsisak fedi. A torony íves oromzattal csatlakozik a hajóhoz, Ny-i homlokzatának sarkain egy-egy támpillér található.
A hajó D-i oldalát félkör-záródású kórusablak, négy nagyobb rézsűs ablak és két támpillér tagolja. Szentélyét két félköríves ablak és közöttük egy támpillér osztja.
A hajó É-i oldala tagolatlan.
Nyeregtetős, bádog fedésű épület.

Az előző jelentések óta eltelt időben semmi pozitív változás az épület állapotában nem történt. Talán itt-ott a vakolathullás területe nagyobbra változott.

Mikecz-kúria (2.671 km)
Középület (4.028 km)