Nyíregyháza Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. templom, késő barokk, 1804-1814. Berendezés: szószék, keresztelőmedence, szentelvíztartó, padok, copf, 19. sz. eleje.
:
Fésűs beépítésű utcasorban, a templomkertben szabadon álló nyugati, nyolcszög három oldalával záródó szentélyű egyhajós templom. Bádogfedésű.
Nyugati homlokzata elé lépő torony földszintjén egyenes záródású, kőkeretes kapu. A tornyot lizénák szegélyezik. A kapu felett szegmensíves záródású, nagyméretű szalagkeretes ablak. Felette golyvázott főpárkány.
A torony íves attikafallal kapcsolódik a hajóhoz. A torony első szintjén szegmensíves záródású kisablakok, felettük, a harangok szintjén nagyobb záróköves, szalagkeretes félköríves ablakok. Az órapárkány fölött lanternás, barokkos toronysisak.
A hajó páros lizénákkal tagolt, a falsávokban szalagkeretes, szegmensíves ablakok, a torony felé eső tengelyben ugyanilyen, de két kisebb ablak egymás felett. A hajó déli oldalának nyugati végéhez sekrestye csatlakozik, egy szalagkeretes ablakkal és egyenes záródású bejárati ajtóval.
A templom előtti kertben 1980-ból származó kőkereszt, Joó Ferenc és neje adománya.

Tökéletesen felújított templom