Nyíregyháza Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Ref. templom, egyhajós, egyenes szentélyzáródású, homlokzat síkjában álló toronnyal. Historizáló stílusban, 1872-ben épült.
:
A templomkertben az utcavonaltól kissé hátrébb, szabadon álló, egyhajós templomépület.
Szentélye nyugati, félköríves záródású.
K-i főhomlokzata elé enyhén kilépő toronnyal. Főhomlokzatán a középtengelyében húzott keretelésű félköríves kapu, mely pilaszterekkel szegélyezett, oromzatos. Két oldalán páros, félköríves ablakok.
A kapu felett rózsaablak. Fogazott főpárkány felett attikafal kapcsolja a tornyot a templomtesthez. A tornyon félköríves ablak, felette óra, melyet lizénák által tartott oromzat zár le, a négyszög alaprajzú tornyot egy sokszög alaprajzú torony zárja, félköríves ablakokkal. Sokszög alaprajzú bádogsisak zárja a tornyot.
A hosszház É-i oldalának közepén előreugró félköríves bejárati csarnok. A földszinten félköríves ikerablakok, a karzatszinten nagyméretű félköríves ablakok.
A szentélyt is félköríves ablakok világítják meg, végében kémény.

Nagyon jó állapotban van az épület