Nyíregyháza Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Lakóépület, irodák és üzletek. Földszint + emelet, zártsorú beépítésű, mindkét utcai homlokzatán kissé előreugró középrizalit alacsony attikával. Romantikus, épült 1866-ban.
:
Fésűs beépítésben álló, L alaprajzú épület, melyhez egy újabb L alaprajzú rész csatlakozik, a két épületrész zárja körül az udvart.
Az épület egyemeletes, nyeregtetős, palafedésű, alápincézett.
Mindkét homlokzata megegyező kialakítású, 3+3+3 5+5+5 tengelyes, középrizalitos. A földszinten a homlokzat és a rizalit széle kváderezett, egyenes záródású ajtó- és kirakatnyílásokkal, felettük felezett ovális ablak. Az udvarra vezető félköríves kapu a Rákóczi utcai homlokzat középtengelyében nyílik, felette két konzol tartotta vasrácsos erkély. Ugyanilyen erkély van a Hősök terei homlokzaton is.
Az emelet sarkait és a rizalit széleit páros falpillérek szegélyezik, az emeleten szegmensíves ablakok, szegmensíves szemöldökkel. Az övpárkány és főpárkány közötti mezőben tárcsadísz. A rizalit fölött alacsony attikafal.
Udvari homlokzatai jellegtelenek, északnyugati sarkában konzolos függőfolyosó.

Felújítva, mit az utca többi épülete