Görög katolikus templom

g.kat. templom
Nyírbátor Körzeti Földhivatal
Gör.kat. templom, gótikus eredetű, 15. sz. barokk, 18. sz.
:
A település központjában, utcák körülvette területen áll.
Egyhajós, hosszházas, egy homlokzati toronnyal épült, nyeregtetős épület, K felé néző szentéllyel, mely poligonális záródású.
Bejárata a hosszház Ny-i oldala elé épített torony alatt nyílik. Félköríves záródású bejárata felett lizénák keretezte félköríves üvegablak nyílik, fölötte vasrácsos félköríves ablak lizénák között, harangszinten vasrácsos, kosáríves ablak melyet szintén lizénák kereteznek. Fölötte félórapárkány húzódik.
A toronysisak tört, párnázott bádog.
A hajó D-i oldala tagolatlan. A szentély keskenyebb a hajónál, poligonális záródású és négy támpillér erősíti. K-i, DK-i és D-i ablaka gótikus, orrtagozatos kőkerettel, kifelé rézsűs kiképzéssel, a D-i ablak záródása hiááányzik.
A Hajó É-i oldalán három félköríves ablak nyílik. A hajó Ny-i sarkán egy-egy kétosztású támpillér áll.
Nyeregtetős, palafedésű épület.

Az előző állapot jelentéshez nincs mit hozzátenni