Nyírbátor Körzeti Földhivatal
Ref. templom, késő barokk, 1828. Torony legfelső szintje romantikus, 19. sz. második fele.
:
É-D-i fekvésű, szabadon álló, téglalap alaprajzú, félköríves záródású épület, egy a déli homlokzat elé épített harangtoronnyal. Nyeregtetős.
Bejárata a déli torony tengelyében, egyenes záródású, kőkváderes díszítésű kőkeretben.
A tornyot a körbefutó főpárkány és két osztópárkány 4 szintre tagolja. Nyílásai lizénás keretezésű faltükrökben ülnek.
A bejárat felett könyöklőpárkányos, félköríves, felette álló ovális, majd egy újabb könyöklőpárkányos, félköríves, szalagkeretes ablak nyílik. A tornyot fogazatos díszítésű háromszögű oromzat zárja le. E felett egyszerű bádog gúlasisak.
A hajó a toronyhoz íves falszakasszal és oromzattal csatlakozik.
A keleti és nyugati falon 3-3 szegmensíves ablak nyílik, lizénás keretezésű faltükrökben, egyenes, illetve szegmensíves szemöldökpárkányok alatt.
Az ívesen záródó hajó végfalán két szegmensíves ablak nyílik, egyenes szemöldökpárkányokkal. Nyeregtetejét fémlemezborítás fedi.

Megadom a legjobb értékelést! Csak minden templomunk ilyen szép állapotban lehetne!!
Néhány apró festékhibát és repedést felfedezte, de ez igazából csak apróbb szépséghiba.