Nyíregyháza Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. templom, kora gótikus, 13. sz.-i eredetű. Átalakítva barokk stílusban 1762-ben és kibővítve 1948-ban.
:
A település központjában, utcával körülvett sík területen áll.
Kereszthajós, egyenes szentélyzáródással, a kereszthajó Ny-i oldala elé épített toronnyal ellátott, nyeregtetős épület.
Egyik bejárata a torony aljában nyílik. Félköríves, szalagkeretes bejárata felett lizénák keretezte szegmensíves ablak. A torony enyhe rizalittal ugrik ki a kereszthajóból. A torony két oldalán két félköríves szoborfülke, felette tagolt, golyvázott párkány fut. Harangszinten félköríves zsalus ablak nyílik, kétoldalán falpilaszter keretezi. Fölötte félórapárkány, többször tört bádogsisak fedi a tornyot.
A hosszház a XX. században épült. DNy-i oldalát két szegmensíves ablak és négy tagolt tagolt támpillér osztja.
A D-i oldalon nyílik az újabb bejárat, a fölötte lévő oromzat háromszög záródású, benne kör alakú falfülke. A hosszház DK-i oldala ugyanolyan tagolású mint a DNy-i.
Kereszthajóként helyezkedik el a régi hajó, melynek keleti oldalán volt a szentély. K-i sarkai támpillérrel megerősítettek, D-i oldalán szegmensíves ablak nyílik.
É-i oldalához csatlakozik a sekrestye, egy K-i ablakkal, majd ehhez kapcsolódik az új szentély, mely sokszögzáródású.
Nyeregtetős, palafedésű épület.

A templom felújított, jó állapotú