Nyíregyháza Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. templom, gótikus, 14. sz. első fele. Átépítve a 17. sz.-ban. Megújítva 1852-1854 között. Berendezés: Niczky epitáfium 1795-ből, oltár, klasszicista, szószék, 18. sz.
:
A település központjában utcák körülvette sík téren fekszik.
Egyhajós, hosszházas, oromzatos, torony nélküli, poligonális szentéllyel épült.
Bejárata a hosszház Ny-i oromzatos homlokzatában nyílik. A homlokzat sarakin részűvel fedett saroktámpillérek.
Bélletes, csúcsíves bejárata felett csúcsíves nyílás, fölötte kör alakú, majd ismét csúcsíves, bélletes gótikus fülke, benne Szent József szobra.
A hajó D-i oldalát két rézsűs, félköríves ablak, egy támpillér és az újabban feltárt bélletes, körte- és pálcatagos félkörösen záródó későgótikus bejárati ajtó tagolja. Ezen oldalhoz csatlakozik a sekrestye, melyet később Ny felé megtoldottak. Nyeregtetős D-i oldalán félköríves ablakkal. Ny-in félköríves záródású bejárattal.
Poligonális szentélyét három támpillér és három félköríves ablak tagolja.
A hajó D-i oldalán két támpillér és két félköríves ablak látható.