Vásárosnamény Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Ref. templom, valószínűleg gótikus, 15. sz.-i eredetű, jelenlegi formájára kiépítve 1818-1821 között.

A templomot felújítási munkálatok megkezdése okán bezárták, az istentiszteleteket a hivatalban tartják ez idő alatt. Pályázaton nyertek pénzt a templom belső felújítására, jövőre újabb pályázatot nyújtanak be a külső felújításra is.
A templom legfőbb értéke a németalföldi reneszánsz jegyeit viselő freskó a hajó északi falán. Két sávban, egymástól elkülönített jelenetekben mutatja be az Újszövetség Passióját, sajnos, hiányosan. Legépebben a názáreti bevonulás és az utolsó vacsora képe maradt meg, ezeken kívül apróbb jelenetek, mint például Júdás a fán. Egy korábbi ablaknyílás vágása megsemmisítette a két sáv középső felületét, és főként az alsó sávban okozott helyrehozhatatlan károkat. „A templom épületének kutatását 1990-ben Szekér György végezte. Ekkor előkerültek a mai szentélyzáródást megelőző, egyenes záródású szentély alapfalai, a déli falon pedig egy gótikus ablak és egy kőkeretes, szemöldökgyámos kapu. A templom legkorábbi kifestéséből csak felszentelési keresztek maradtak meg – az északi és a déli oldalon is egy-egy. A kutatás során tárták fel az északi hajófal falképeit, amelyek a korábbi felszentelési keresztet is fedték. Az északi fal falkép ciklusának restaurálást az ART4 Restaurátor Művészeti Kft. végezte 1992-ben, Boromisza Péter vezetésével."

Középület (0.035 km)
kúria (0.109 km)