Mátészalka Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Ref. templom, román eredetű, késő barokk, 1802. Tornya 1823-ból. Famennyezete 1802-ből. Berendezés: fakarzatok, falazott szószék, 1802.
:
Hozzávetőlegesen DNy-ÉK irányú, téglalap alaprajzú, egyenes záródású hajóval. Déli oldala előtt bejárati előtér, nyugati homlokzata előtt harangtoronnyal. Kontyolt nyeregtető fedi.
Bejáratai nyugatról a torony tengelyében, illetve a déli előtérből nyílnak.
A torony sarkai lekerekítettek, két osztópárkánya három szintre tagolja. Az első két szinten lizénák keretezte faltükrökben nyílnak ablakai.
Az egyenes záródású ajtó felett timpanon, a felette lévő szinten álló ovális ablak nyílik. A harangszint félköríves záródású ablakai falpilaszterek keretezte mezőkben ülnek.
Órapárkánya felett ívelt alsó részű, törtvonalú sarkain vázadíszes bádog gúlasisak.
A torony a hajóhoz, az első szintjén íves falszakasszal, a hajó háromszögű oromzattal kapcsolódik. A hajó félköríves záródású ablakai lizénák keretezte faltükrökben nyílnak. Délen egyszerű háromszögű oromzatos, nyeregtetős előtér áll.
A hajó egyenesen záródó végfalán az említett keretekben két darab félköríves záródású ablak nyílik.
Az északi falat lizénás faltükrök és a torony északi faláig tartó bordás vakolt falsáv tagolja. Kontyolt nyeregtetejét fémlemezborítás fedi.

A templom kifogástalan állapotban van, kívül-belül.
A külső falak mentén körben kavicságy, vakolat, tetőzet rendben.