polgárház
városi polgárház
Emeletes barokk lakóház, 1820 körüli klasszicista homlokzattal.
:
Zártsoros, "U" alaprajzú emeletes lakóház. A halvány narancssárgára festett főhomlokzat középtengelyében nyílik a kosáríves, élszedett kőkeretes kapu, táblás kapuszárnyakkal, üvegezett timpanonnal. A keret vállpárkányos, előtte kerékvetők helyezkednek el. A lábazat kővel burkolt, a földszint vízszintesen csíkozott vakolatú. A földszinti ablakok szélesek, szalagkeretesek, könyöklőpárkánnyal és modern vasráccsal. A kaputól jobbra egy, balra kettő nyílik. Az egyszerű osztópárkány fölött a nyújtottabb arányú emeleti ablakok szalagkeretesek, kétrészes szemöldökpárkánnyal, és könyöklővel ellátottak. A homlokzatot egyszerű, erősen kiülő főpárkány zárja. A tetőn szegmentíves világítóablakok láthatók.
A Tóth Árpád sétányra néző, öttengelyes homlokzat is narancssárga. Az ablakok szalagkeretesek, a földszintieken modern vasrács. A kőlapokkal borított lábazaton fekvő téglalapos, vas táblás pinceablakok láthatók. A főpárkány erősen kiugratott. A tető síkjában négyszöges világítóablakok helyezkednek el.

A korábbi jelentések óta szerencsére nincs változás, továbbra is nagyon szép az épület.