Nyíregyháza Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Ref. templom, barokk, 1730 körül. Tornya és nyugati bővítése klasszicista, 1844. Berendezés: papi szék, empire, 1800 körül, szószék, kegyúri padok, klasszicista, 1840 körül.
:
Bejáratai a hajó nyugati végében és a déli harangtornyos előcsarnokból nyílnak. Utóbbi a torony tengelyében egyenes záródású ajtóban nyílnak, felette félkörös ablak. Ezek pilaszterpárok keretezte homlokzat tengelyében, ülnek. A tagolt körbefutó csonka párkány felett lépcsős oromzat közepén kétszintes torony.
Faltükörben ülő zsalus körablaka felett aedikulás kiképzésű, pilaszterek tartotta szemöldökpárkány alatt ülő egyenes záródású ablakok nyílnak a harangszinten. Fél órapárkánya felett ívelt vonalú tört bádogsisak.
A kiugró előcsarnok két oldalán könyöklőpárkányos, egyenes záródású ablakok nyílnak. A hajó sarkain lévő lizénapárok, a hosszoldalon lévő szalagkerete ablakokat kereteznek.
A nyugati bejárat felett és a vele átellenben lévő falon szalagkeretes körablakok nyílnak.
Nyeregtetejét műpala borítás fedi.