polgárház
városi polgárház
Emeletes barokk lakóház, 1760 körül, középkori részletekkel.
:
Zárt beépítésű, körülépített udvaros, emeletes lakóház, cseréppel fedett nyeregtetővel. A főhomlokzata öttengelyes. A középtengelyben kosáríves, élszedett kőkeretes kapu nyílik, egyszerű lábazattal, vállpárkánnyal és záradékkővel. A borított kapuszárnyak között kis, ívelt záródású ajtó nyílik. A földszinti ablakok kőböl készült szalagkeretesek, könyöklőpárkányosak, vasrácsosak. A lábazat egyszerű, kővel burkolt. A két szint osztópárkánnyal elválasztott. Az emeleti ablakok magasabbak, füles kőkeretük és könyöklőjük van. Köztük és az emelet szélein pilaszterek helyezkednek el, melyek fölött és alatt a párkányok golyvázottak. Az ablakok alatt többszörösen ívelt vonalú kötény látható. A homlokzatot háromrészes főpárkány zárja. A tetőn két szellőzőablak.
A Tóth Árpád sétány felőli nyolctengelyes homlokzat az utca vonalát követve megtörik. Kővel borított, egyszerű lábazata van. A jobb oldali homlokzatrész földszintjén félköríves, a homlokzat sikjába bemélyedő szalagkeretes, négyszöges ablakok, a bal oldalin szalagkeretes, könyöklőpárkányos, vasrácsos ablakok találhatók. Az emeleti ablakok hosszabbak a földszintieknél. A jobb oldali részen szalagkeretesek, a bal oldaliak emellett könyöklőpárkánnyal is ellátottak. A jobb oldali homlokzatrészen egyszerű osztópárkány választja el a két szintet. A homlokzatot profilált főpárkány zárja le, a tetőn kosáríves, fakeretes szellőzőablakok láthatók. A kiugró tagozatok fehér szinűek, a homlokzat halványsárga.

Nincs változás, továbbra is nagyon jó állapotban van.