kereskedelmi- és vendéglátó létesítmény
irodaház
Emeletes irodaépület, középkori maradványokkal.
külső leírás:
Zártsoros beépítésű, két kis zártudvarral rendelkező emeletes épület, cseréppel fedett nyeregtetővel. A tíztengelyes, modern főhomlokzat kő borítású lábazata fölött a földszinti ablakok keret nélküliek, könyöklőpárkányosak. A balról számított harmadik tengelyben nyílik a szegmentíves, kőkeretes, modern, kétszárnyú vasrácskapu. A földszint vízszintes vakolatsávozással élénkített. Az osztópárkány fölött az emelet magasabb, simára vakolt. Itt hosszú, keskeny kőkeretes ablakok nyílnak, melyek fölött szemöldök, az alatt fekvő téglalap alakú kő betét látható. A kapu fölött három kőkonzolon nyugvó egyszerű vasrácsos erkély helyezkedik el. A fogrovatos főpárkány geiszonjának alsó felülete kazettákkal tagolt. A homlokzat sárgára meszelt.
A hátsó homlokzat a Dunára néz. A homlokzat és a városfal között kis függőkert helyezkedik el. Az épület udvari homlokzati ablakai jellegtelenek. A kapualj folytatásában lévő, keret nélküli, kosáríves kapunyílás üvegezett. A homlokzat dísze az emeleti loggia, és folytatásában a tört kő aláfalazáson elhelyezkedő széles, erősen kiugró terasz. A loggia négy dór kőoszlopos, a terasz vasrácsos mellvédű.
A fakockás padlójú kapualj kosáríves, fiókos dongaboltozattal fedett. A hátsó része leválasztott és irodának átalakított. A jobb oldalfalon nagyméretű, négyes, részben kiegészített ülőfülke látható. Az ülőfülke alját valamelyest a falsík elé ugró kőlapok alkotják. A háromkaréjos ívek között három konzol helyezkedik el. Ezek közül a jobb oldali modern pótlás, a felette lévő ívrészletekkel együtt. A keret jobb oldala is kiegészítés. Az íven és az oldalfalakon futó profil a konzolok fölött szarvasan megállított. A középső konzol keskeny, hosszúkás levelekkel díszített, melyek szétterülő levelekben végződnek. A bal oldali konzol ívelt oldalú, dísztelen. A keret bal oldali, töredezett, de hiányos részén a profil alsó, szarvas megállítása a belső pálcatag rézsűs végződése miatt valószínűnek látszik.
A belső modernizált, átalakított. A földszinten szűk, szegmentíves dongával fedett és kőlapos padlóval borított folyosóról nyíló kisebb irodahelyiségek találhatók. Parkettásak, nagyrészt síkfödémesek, bár akad köztük, amely megőrizte félköríves, fiókos dongaboltozatát. A folyosóról vas ajtó vezet a pincébe. Az félköríves dongaboltozattal fedett, betonozott padlójú, fa lépcsőn lehet megközelíteni.
Az emeletre díszes vas korlátú, kétkarú lépcsőn juthatunk. A lépcsőtér felülvilágítós. Az emeleten nagyobb irodahelyiségek találhatók, melyek síkfödémesek és parkettázottak, nagy kétszárnyú ajtókkal nyílnak meg, ablakaik ablakfülkékben helyezkednek el. A kis zártudvarokra az irodák üvegfallal nyílnak.

Van némi lábazati vakolathullás, illetve a homlokzaton is leválni készül több helyütt a festék. Ettől eltekintve az állapota jó.