Vác Körzeti Földhivatal
R.k. templom, szecessziós, 1910. Tervezte: Györgyi Dénes, Kós Károly és Jánszky Béla.
külső leírás:
Szabadon álló, háromhajós, asszimetrikus elhelyezkedésű toronnyal. az oromfalas kialakítású főhomlokzat tengelyében nyílik a félkör záródású, fogrovatos díszű főbejárat, mögötte a templom előtere. A kapunyílás felett 5 keskeny, trapéz alakú ablak. a homlokzat jobb oldalán, a főhomlokzat síkjában osztatlanul magasodik a toirony felső része, nyolcoldalas lesarkítással, rajta alacsony törpe oszlopokon emelkedő, magasra húzott gúla alakú sisakkal. Alatta a trapéz alakú mezőben óra, lejjebb két keskeny nyílású ablak. a főhomlokzat bal oldalán kőkeretes, félköríves, páros ablak, jobb oldalt, a torony falán kórusmegvilágító körablak. Alatta az 1983-ban elhelyezett Kós Károly emléktábla. A bal oldalon levő hitoktatási terem apszisa felett alacsonyabb kúpalakú sisak emelkedik.
Jobb oldali homlokzatához fedett terű kórusfeljáró, valamint a négyzetes alaprajzú sekrestye kiugrasztott tetős része csatlakozik. Itt áll az épület mellett Maróti Géza Szent Erzsébet szobra.Oldalhomlokzatain a jobb oldalon 3, a bal oldalon 4 félköríves ablak, alsó részükön színes betétekkel. Lábazata durván megmunkált kő, ugyanilyen anyagból készültek az ablakokat elválasztó falpillérek is. a főhajót kisebb osztott ablakok világítják meg.

Jó állapotú templomépület.