Gödöllő Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. templom, copf, 1778. Berendezés: fő- és mellékoltár, szószék, sekrestyeszekrény, 18. sz. második fele.
:
Szabadon álló, középtornyos épület. Homlokzatán "C MIGAZZI" felirat. Kőkeretes, füles bejárati kapu, fölötte szemöldökgerenda.
A főbejáratot rizalitszerűen keretező timpanonos porticus frize alatt triglifes motívum. A timpanonban Migazzi-címer kőből kifaragva.
A párkány alatt félköríves záradékú, vakolt zárókődíszes ablak, a torony emeletén egyenes záradékú ablak, íves, zárókődíszes, vakolt kerettel.
A hajó 3-3 félköríves ablaka kettős lizénák által határolt falmezőkben van. Félköríves zárású szentély. Sekrestye a baloldalon.

Sajnos elkezdett hanyatlani az épület állapota. Kicsit vizesedik, mohásodik, most még viszonylag kis költséggel vissza lehetne fordítani ezeket a folyamatokat. A belsőben még mindig az ásatás látható, az épület melletti múzeum munkatársai az érdeklődőknek megmutatják (gondolom, egy előzetes telefonhívás nem árt).