Vác Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. templom, barokk, 1743-1745. Berendezés: fő- és mellékoltárok, szószék, hordozható körmeneti szobrok, rokokó, 18. sz. közepe.
külső leírás:
Szabadon álló, keletelt, egyhajós, homlokzat előtti toronnyal. Újonnan épített háromhajós kereszthajóval. Palával fedett nyeregtető.
Főhomlokzata falsávokkal keretelt. Középen félköríves toronybejárat rácsos kapuval. Felette félköríves fülkében, rózsakoszorúval díszített talapzaton Pietá szobor. Kétoldalt szintén szoborfülke, a bal oldaliban Szent Rókus, A jobb oldaliban Szt. Flórián szobra. Erősen kiül, profilozott párkány felett hajlított ívű oromzat, előtte a torony hosszú felső szakasza, füles keretelésű, félköríves ablakok köténydísszel, fejezetes sarokpilaszterek. Golyvázott, órapárkány, hagymasisak. A torony alatti keresztboltozatos bejárati csarnok mindkét oldalán szegmensíves ülőfülke. A templom emelt, füles keretelésű kapuja zárókövén "A.D.1754". Barokk faragott ajtószárnyak.
Oldalhomlokzatai falsávokkal három részre, a kereszthajó fala két részre osztva. Ezekben háromkaréjos, keretelt ablakok. Hajójánál keskenyebb szentélye a nyolcszög öt oldalával zárul. A bal oldalon féltetős sekrestye. a templom alatt kripta.

Az épület állapota a legutóbbi jelentés óta nem változott. Legalábbis a kerítésen túlról - a kapu most is zárva volt, megközelíteni nem tudtam.