Gosztonyi-kastély

Vác Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Iroda, óvoda, napközi otthon, volt Gosztonyi-kastély, klasszicista, 19. sz. első fele. Átalakítva eklektikus stílusban 1873-ban.
külső leírás:
Szabadon álló, L alakú épület. Palafedésű nyeregtető. A 2+3+2+3+2 tengelyes főhomlokzat közepén lépcsős portukusz négy, hasábfejezetű oszloppal, háromszögű oromzattal. Alatta két, egyenes záródású, keretelt ajtó. Kétoldalt 3 ablak és ión fejezetű pilaszterekkel keretelt kétablakos sarokrizalit.A 3 ablak egyeneszáródású, keretelt, egyenes szemöldökpárkánnyal, alattuk végigfutó könyöklőpárkánnyal, és faltükörrel. Bal oldali homlokzatán a főhomlokzathoz hasonló ablakok (itt nem fut végig a könyöklőpárkány, hanem konzolos9, az oldalbejárat hangsúlyos, három sávozott falpillérrel és kváderezett félkörívekkel, ezekben félköríves kapu ésa blak. Jobb oldali homlokzata 3 tengelyes, két ablak, egy ajtó.
Az udvari homlokzat teljesen átalakítva.

Változatlan állapotban van.