Vác Körzeti Földhivatal
R.k. templom, barokk, 1738.
külső leírás:
szabadon álló, keletelt, egyetlen homlokzati tornyos, egyhajós templom. Nyugati homlokzatán a torony alig kilépő rizalitot alkot. Középtengelyében egyenes záródású, keretelt ajtó, felette szegmentíves, könyöklőpárkányos ablak. A homlokzat közepéből folytatólagosan nő ki a kétszakaszos torony, az osztópárkány alatt ovális ablakkal, felette szegmentíves ablakokkal. Egyenes párkány felett törtvonalú, hegyes sisakkal. Oldalhomlokzatain 2-2 szegmentíves, könyöklőpárkányos ablak, bújtatott ráccsal, köztük széles falpillér. A nyolcszög három oldalával záródó szentély ablaktalan, alatta kripta. Az északi oldalon kápolna, a déli oldalon sekrestye szegmentíves bújtatott rácsú ablak. (?) Magas lábazat, palafedésű nyeregtető.

Az épület állapota változatlan, legalábbis néhány méterről tökéletes, mert a kertjébe bejutni nem tudtam.