Andrássy-kastély

Nagykáta Körzeti Földhivatal
SZOT-gyermeküdülő, volt Andrássy-kastély
:
Jelenleg nemzetközi gyermektábor Historizáló együttes 19.sz. Konyhaépület, 19.sz vége. Szabadon álló L alakú épület. Vakolt, zárókődíszes ablakok, sarokarmírozás.
Kastély: szabadon álló U alaprajzú, manzárd tetős épület. A főbejárattal szemben kétkaros, hajlított karú lépcső, fából. A bejárat fölött a belsőben az emeleti szinten fából készült zárt erkély.
Díszterem a kertre néz. A belsőben rocaille-s neo stukkók. Manzárd tető palafedéssel.
Víztorony, három szintes erős osztópárkányokkal. A sarkokon erős kiülésű téglából falazott armírozás. Alsó szintet vakfülkék tagolják, eredetileg nyitott volt. Középső szinten 13. századi formát idéző bimbós oszlopfejezetes ikerablak. övpárkány, terrakotta, neogót háromkaréjos motívumokkal, hiányos.
Üvegház, a kastélyhoz kapcsolodó négyszög alaprajzú, apszidiális épület, vasvázas, oszlopokkal, melyeknek akantizáló fejezetük van. Romos.

Változatlan állapotban van a kastély, felújítás nyoma nem látszik.