Nagykáta Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. templom, szentélye gótikus, 14. sz.-i eredetű, hajója barokk, 18. sz. Bővítve és átalakítva 1895-ben és 1935-ben. Berendezés: szószék, két mellékoltár, keresztelőkút, 18. sz.; főoltár, 19. sz. eleje.
:
Barokk, 1846. Torony 1832. Felszentelve 1738. Szept. 8.
Szabadon álló, egy homlokzati tornyos, háromhajós épület. A homlokzat elé enyhén kiülő orompárkányos, timpanonnal zárt rizalit, melyet négy lizéna tagol.
Az előreugró homlokzati rész az előcsarnok előtt van, a homlokzat két szélső, és egy-egy ajtóval ellátott falmezője az előcsarnok belső záró falával van egyvonalban. Az oldalhomlokzatokat 3-3 ablak tagolja.
A szentély a nyolcszög három oldalával zárul, a sarkokon támpillérek. Délen sekrestye, északon oratórium van. Kontyolt tető, középső székoszlopos fedélszék. A szentélynek külön torokgerendás fedélszéke van.

Bizony eléggé romlik a templom állapota. A vakolat nagyon sok helyen lepergett, főleg az esőcsatornák hibás kötései miatt. A lábazatnál a vizesedés nyomaként a tégla is látszik a falban.

Káldy-kúria (0.248 km)
Kőkereszt (5.255 km)