Szentendre Körzeti Földhivatal
R.k. templom, késő barokk, 1792. Átalakítva. Berendezés: szószék, keresztelőkút, 18. sz.
:
Keletre néző főhomlokzatával az utcavonalban álló kerttel körülkerített templom. homlokzat elé épített négyszintes tornyán faltükörben füles, bojtdíszes szegmentíves záróköves faragott kő kapu.
A kapuzat fölött könyöklőpárkányos tört kosáríves kő vakolatkeretben, a toronytest két oldalán hasonló vakablak, a földszintes szegmentíves vakablakok.
A homlokzat bal oldalán ruhátlan emberi alkot ábrázoló álló téglalap alakú római kori kőpárkány vastag vakolat rétegben, van befalazva.
Az oromzat ferdén kis oromháromszögekkel csatlakozik a toronytesthez, melyen az oromzat vonalában tagolt, bádogfedésű övpárkány, mely a templom többi részén is ereszpárkányként fut körbe.
Felette a torony emeleten, sarkon mélyített mezőben fekvő ovális küllős zárköves ablakok, az emelet osztópárkány fölött sarok pilaszterekkel keretelt mezőkben 4 könyöklőpárkányos tört félköríves záróköves keretelt harangablak.
Négy élű, bádogfedésű hagymasisak.
A hajó oldalain 3 könyöklőpárkányos, keretelt tört kosáríves ablak. Visszalépő szentélye egyenes záródású tompított sarokkal, a szentélycsatlakozásnál északról és délről 1-1 sekrestyeépítmény, négyzetes könyöklőpárkányos ablakokkal, felettük csonkított- a hajóéhoz hasonló- szentélyablakok.
Körülfutó sima téglafalazású lábazat, tagolt ereszpárkánya felett nyeregtető cserépfedéssel.

Karbantartott, szép állapot, a templomkert nagyon rendezett.