Ráckeve Körzeti Földhivatal
Lakóház.
:
Utcafrontra rendezett, L-alaprajzú, vályogból épített, udvari homlokzata felől tornácos földszintes, részben alápincézett lakóépület.
Külső homlokzatai és maga az egész épület jellegtelen. Az épület fölött nyeregtető emelkedik, közönséges cserép héjazattal.
Oldalhomlokzatai fölött oromfallal. A főszárny egyetlen kéménye közvetlenül itt emelkedik. Főhomlokzata 5 tengelyes. Udvari L-alaprajzú homlokzata felől nyitott tornác húzódik, az előrenyúló tetősíkot hengeres fa oszlopok tartják. Kocsibehajtó felőli oldalhomlokzatának oromzatát téglapárkány kíséri, a csúcsfalban keskeny résablak nyílik.
Külső oldalhomlokzata sima, ablaktalan.
Udvari homlokzata előtt a megnyújtott ereszkedő vonalú tetősíkot deszkázattal fedték. Az oszlopok henger formájúak, alacsony kockafejezettel. A tornácra nyíló századfordulós ajtó duplaszárnyú, borított tokkal és vésett ajtószárnnyal.

Nincs változás az előző jelentés óta