Vác Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. templom, barokk, 1752-1753. Építőmestere: Schaden János. Berendezés: főoltár, szószék, 18. sz. közepe.
Egyhajós, homlokzati tornyos, barokk templom, mely a 18. század közepén épült.
Anyaga vegyes fal, fedése konytető, lábazata alacsony. A torony szélességében rizalit. Főbejárata fölött - egy-egy támpillér között - törtvonalú szemöldökpárkány. A záróköves bejárat felső része és a szemöldök alatti mezőben érseki címer. Kétoldalt egy-egy félköríves záródású ablak, felettük és a bejárat felett egy-egy félköríves fülke. A főhomlokzatot három nagytükör tagolja. A főpárkány fölött egy-egy háromszögű oromfal között, a torony elsó emeleti szakaszán tükörben kis téglalap alakú ablak.
A toronybelső, valamivel keskenyebb, egyszerű falpillérek között kosáríves ablakok nyílnak. A toronysisak hagyma alakú. A bal hosszoldalon három félköríves záródású ablak szalagkerettel.
A sekrestye hosszoldalán két keskeny szalagkeretes, záróköves, félköríves záródású ablak. Közöttük keretelt bejárat, fölötte íves lunetta. A szentély keskenyebb, egyenes záródású. A jobb oldalon egy szentélyablak, három hajóablak. A középső alatt szalagkeretes ajtó.

Szép állapotban van.

Jegyzői ház (3.559 km)