Zsidó temető

TEMETŐ
zsidó temető
Budakörnyéki Földhivatal
Zsidó temető; a 18. sz.-ban létesült, számos sírkő a 18. sz. végéről.
:
Főútról nyíló bekötőút végén, a főúttal párhuzamos utcában, teleksorban fekvő, kőfallal övezett, már nem használt temető. A törtköböl rakott kerítése helyenként kiomlott, könnyedén át lehet lépni rajta. Kapuzatát lakattal lezárták, gyalogbejáratát elfalazták. A ravatalozó épületet nem találtuk. A temető elhagyott, a sírokat nem gondozzák. A temető telke téglány alaprajzú terület, rövidebbik oldalával az utcára merőleges elhelyezkedéssel. A sírok - melyek között 18. század végi is található - a temető hátsó felében csoportosulnak.
Zsidó temető (2009.11.02 18:03 carmin)

A legutóbbi (2009) jelentés óta nagy változás: a kerítés rendben, a kapuk állnak és jól be is zárták őket, nem átjáró már a temető. Így sajnos bejutni sem tudtam, csak a kerítés fölött fényképeztem. Pedig a régi sírköveket szívesen megnéztem volna. Egy új síremlék: emlékezik meg az 1944-45-ös áldozatokról. (Valószínűleg az idén tették rendbe a temetőt.)

Erdei kápolna (0.606 km)
könyvtár (0.750 km)