ev. templom
Monor Körzeti Földhivatal
Ev. templom, barokk, 18. sz. második fele. Tornya 1787-ből. Átépítve a 19-20. sz.-ban.
:
Szabadon álló, körülkerített egyhajós későbarokk stílusú templom.
A község főútvonala mellett áll, kerttel körülvéve.
A homlokzat elé épített kétemeletes tornáchoz íves oromzatokkal kapcsolódnak a faltükrökkel díszített homlokzatok.
Kosáríves záródású kőkeretes kapuja fölött szegmensíves faltükörben vakablak. Az épületen körbefutó kétrészes profilozott párkány fölött a torony középső részén szegmensíves ablak nyílik, oldalain hasonló vakablakok. A legfelső szinten négy oldalon félköríves kijárat nyílik a vasrácsos mellvértű erkélyre.
Órapárkány órákkal, tört vonalú hagymasisak fedi a tornyot.
Mindkét oldalhomlokzata öttengelyes, lizénákkal osztott; a középső kétszer olyan széles mint a szélsők. Szegmensíves, keretezett, könyöklőpárkányos ablakok vannak mindegyik tengelyben. A jobb oldalhomlokzat közepéhez egyemeletes sekrestye épült, lizénákkal tagolt faltükrökkel, szegmensíves ablak a nyugati oldalon, a déli és keleti oldalon vakablakok.
A szentély végfalán keretelt kapubejárat. A templom szentélye egyenes záródású, közepén félköríves kőkeretes kapuval.
Magas lábazat, nyeregtető.

Nem egészen 5-ös, de jó állapotban van.