Budakörnyéki Földhivatal
rövid leírás:
R.k. templom, barokk, 1742-1746. Berendezés: fő- és mellékoltárok, szószék, 1745 és 1761-ből. Eberhardt Antal és Erchardt (Eberhardt) József művei.
:
Kerítéssel körülvett térségen, szabadon álló, keletelt templom. Főhomlokzata előtt bejárati építmény: középen füles, vállköves záróköves bejárati kapu, ívelt párkánya felett oromzatos kiképzés. A tagolatlan, lábazatos pilaszterek által keretelt, sima homlokzaton a tengelyben félkörös fülke, benne a Szeplőtelen fogantatás festett, homokkő szobra 1757-ből. A főpárkány feletti oromfalon ovális ablak, a sima toronytesten négy keretelt ablak és órák órapárkánnyal. A hajó oldalain 3-3 tört-lapított íves, könyöklőpárkányos ablak. A visszalépő, ötszögben záródó szentély csatlakozásánál 1-1 emeletes sekrestye, keretelt ablakokkal. Egyszerű lábazat, homorú ereszpárkány.

Nem változott az állapoa,nagyon szép, takaros templom, kisebb homlokzati hibákkal.

Hősi emlékmű (0.021 km)