Vác Körzeti Földhivatal
R.k. templom, késő barokk, 1779-1788.

A homlokzatán a párkány fölötti sort eltávolították, a falai - főként az északi oldalon - szennyezettek.
A hibákról szakvéleményt kértem, az alábbiakban kaptam meg:

"A vakolat nem megfelelő minőségű, a csapadék miatt válik le: látszik, hogy közvetlenül a kiálló párkányrészek alatt (tehát ahol nem éri csapadék a vakolatot) maradt meg még viszonylag a legjobb minőségűnek és eredeti színűnek.
Az északi fal azért is lehet a legrosszabb állapotú, mert az uralkodó szélirány miatt az a homlokzat a legjobban kitett a csapadék odaverődésének. A körablak alatt is pl. látszik az elszíneződéssel, hogy hol folyik le a koszos esővíz.

A főpárkány felett a hó pedig megülhetett, lassan olvadozgatva volt ideje még jobban beszívódnia ott a nedvességnek a vakolatba, aztán belül megfagyhatott, ez a jegesedés pedig ledobta a vakolatot. Hogy szándékosan verték-e ott le a feltáskásodott részt vagy magától dobódott-e le, azt nem tudom.

Jó lenne - a falak átvizsgálása és a régi vakolat leverése mellett - egy jó minőségű, páraáteresztő, de egyúttal a csapadékot taszító (van ilyen), lélegző, műemlékekre is ajánlott vakolattal újra befedni az épületet, a párkányok bádogozását kijavítani."