ev. templom
Monor Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Ev. templom, késő barokk, 1775-1776. Építőmestere: Jung József és Haber József. Berendezés: oltár, szószék, 18. sz. második fele; angyalszobor, 1782-ből; papi szék, klasszicista, 19. sz. első fele.
:
A temető közepén, kis magaslaton épült, szabadon álló kereszt alaprajzú későbarokk templom.
Tornya nincs.
Keletre néző főhomlokzata három ablaktengelyes, középső része előreugrik. Oromzatos kis bejárati csarnokot építettek elé, ez sík mennyezetes, bejárata félköríves.
A főhomlokzat középrészén és mellette kétoldalt egy-egy szalagkeretes, szegmensíves záródás ablak.
A templom kapuzata kőkeretes, füles keretezésű, emelt egyenes záradékú. Fa kapuszárnyait geometrikus alakú táblák borítják, régi zárvas és húzógomb van rajta.
A jobb oldalhomlokzaton szintén egy oromzatos bejárati csarnok és templomkapu található, kiképzése megegyezik a főhomlokzatéval. A homlokzaton egy szegmensíves ablak van.
A bal oldalhomlokzaton egy vakablak, ez alatt egy fektetett bújtatott rácsú kis ablak.
Hátsó homlokzata három ablaktengelyes, hasonlóan a főhomlokzathoz, szintén előreugró résszel, amelyen az ablak alatt szegmensíves nyílásban egyenes záródású dísztelen ajtó nyílik.

Nagyon jó állapotban van.

vasútállomás (3.375 km)