Vác Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. templom, gótikus, 15. sz. Átépítve barokk stílusban 1765-ben. Főhomlokzata klasszicista, 19. sz. első fele. Berendezés: tabernákulum, szószék, Szentháromság-szobor, sekrestyeszekrény, 18. sz. második fele.
Dombon elhelyezkedő egyhajós, középtornyos, barokk templom.
Klasszicista főhomlokzata D-i irányba néz. Ezt négy, toszkán fejezettel és magas lábazattal ellátott féloszlop tagolja, melyek feliratos párkányzatot és tympanont tartanak.
Az egyenes záródású, kőkeretes főkapu felett erős kiülésű szemöldökpárkány, felette szegmensíves záródású ablak látható.
A tympanon mögötti oromzat enyhén hajlított ívű, félköríves díszítéssel. Felette óraíves párkányú, félköríves ablakokkal díszített, hegyes sisakkal ellátott torony emelkedik.
Az oldalhomlokzatokat eltérő szélességű, egylépcsős támpillérek gyámolítják. Közöttük öt szegmensíves, szalagkerettel övezett záróköves ablak helyezkedik el.
A nyolcszög három oldalával záródó apszis sarkain egy-egy támpillér áll.
A sekrestye a szentély mögött található. Dísze egy szalagkeretes ajtó és egy apácarácsos ablak.