Monor Körzeti Földhivatal
R.k. templom, barokk, 1777. Berendezés: padok, barokk; tabernákulum, copf, 18. sz.
:
Szabadon álló, keretelt, egyhajós, homlokzati középtornyos barokk templom.
Bejárata: félköríves, kőkeretes kapu, szalagdíszes zárókővel, rozettás fa ajtószárnyakkal. Felette egyenes záródású ablak. A faltükörben kétoldalt szintén egyenes lezárású ablakok. A homlokzatot félkörívesen emelkedő tagozott párkány zárja le, e fölött ívelt oromfal.
A kétszakaszos torony alsó részén keretelt egyenes záródású ablak, a párkányzat feletti falsávval keretelt felső részén félköríves ablak mind a négy oldalon. Hegyesszögben megtörő párkánya felett tört vonalú sisak.
Oldalhomlokzatai kettős falsávokkal díszítettek, jobb oldalán kőkeretes szegmensíves ablak, a bal oldalán hasonló vakablak.
A szentély egyenes záródású, mindkét oldalán egy-egy szegmensíves ablakkal.
Magas lábazat, az épület sarkai levágottak.

A torony oromzatánál erősen ázik, már jelentős a vakolatvesztés. Vélhetően nem vezetik el a vizet rendesen.

Magtár (0.498 km)