Római katolikus templom, volt kapucinus templom

r.k. szerzetesrendi templom
Gödöllő Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. volt kapucinus templom, barokk, 1762-1769. Tervezte: Mayerhoffer János. Bővítve és homlokzata átalakítva 1811-ben, Göller Jakab tervei alapján. Szentély mennyezetfestése barokk, 1770, Amon alkotása. Berendezés: sekrestyeszekrény, barokk; gyóntat
:
Egy homlokzati tornyos épület. Főhomlokzatát kosár- és félköríves, zárókődíszes keretelésű ablakok, illetve fülkék tagolják. Tagozott főpárkány, volutás, oromfalas lezárás, sarkain kővázák.
A lizénákkal tagolt torony íves órapárkánya fölött tört vonalú sisak. A főbejárat címerdíszes kapuja a kriptába
vezet. A templomhoz északra csatlakozik a négyszögű, belsőudvaros kolostorépület.

A templom jó állapotú, de vizesedik a lábazatnál és a torony felső szintje is. A külső lépcsőt lezárták, itt talán némi süllyedés okozhat problémát, a talaj mozgásáról a templom előtti korlát törése is árulkodik.

Vasútállomás (0.684 km)
Rk. kápolna (1.001 km)