Kálvária-szoborcsoport

Plasztika
szobor
Gödöllő Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Kálvária-szoborcsoport, barokk, 1755. Mestere feltehetőleg Mayerhoffer János. Természetvédelmi terület.
:
Barokk, 1171-1775. Mayerhoffer János (?) Grassalkovich Antal építtette. Schulek János 1930-ban renoválta.
Tompított sarkú, négyzetes alaprajzú, kosáríves fülkével tagolt homlokzata felől kétoldalt futó lépcsővel. Felmenő falain áttört, fonatdíszes korlát, rokokó díszekkel.
A három Feszület szimmetrikus, Krisztus keresztje alatt Mária, Evangélista Szent János és Mária Magdolna szobra. A kálvária alépítménye belül boltozott. Alsó zóna kb. 1,40 m magasságban kőből, fölötte tégla. A bejárattal szemben befalazott ablak.

2016.02.28 11:00 közlegény állapot: 4 - egyéb

Jó állapotú, de a korlát kicsit kezd megkopni, illetve hátulról vizesedik a fal a vízelvezetőknél. Sajnos rossz lehet a szigetelés.