Gödöllő Körzeti Földhivatal
Lakóház. Nagy Sándor festőművész volt műterme. Tervezte Medgyaszay István.
:
Két Medgyaszay István által tervezett műteremház közül a hátsó épület. (Megjegyzendő, hogy a nem védett épületben még megvan az eredeti fából faragott lépcső és korlát.) Szabadon álló, téglalap alaprajzú épület, toldalék tornácos bejárattal. A főhomlokzat falsarka élszedett, fa konzolra ültetett poligonálisan kiugró ablakok a földszinten és az oldalhomlokzat első emeletén. A bejárat előtti félnyeregtetős tornác mellvédje kúpcserepekkel áttörve.

2018.12.25 11:58 klo állapot: 4 - koordináta: N 47° 35,934' E 19° 20,286' - pont: 26

A korábbi jelentések tévesek. Nagy Sándor (a gödöllői művésztelep egyik alapítójának) háza a korábban jelentettől beljebb található a telken, a szorgalmi úton nem közelíthető meg. A telke az Erkel Ferenc utcáról nyílik, a koordinátát is itt vettem fel.
A helyes azonosításban egy szomszéd volt segítségemre, aki elmondta, hogy a műemlék felújítása folyamatban van. Közelebb jutni nem tudtam hozzá, az utcáról jó állapotúnak tűnt.